Nieuwe website Onroerend Erfgoed

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee
Onroerend erfgoed
Onroerend erfgoed

Onroerend Erfgoed Vlaanderen pakt uit met een nieuwe website. ‘Een goede zaak’, zo vindt Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor het erfgoedbeleid in Oostende. ‘De website bevat nu een betere gids om ook informatie omtrent het Oostendse erfgoed op te zoeken.

Dankzij meer digitale mogelijkheden kan de organisatie een toegankelijk overzicht geven van de werking op vlak van bouwkundig, archeologisch, landschappelijk en varend erfgoed. Een eenvoudige hoofdnavigatie en sterk beeldmateriaal vormen een goede gids in de zoektocht naar informatie.

Via de erfgoeddatabank op de website kan je eenvoudig op zoek gaan naar erfgoedpanden of monumenten in jouw buurt. Als Schepen van Digitalisering vind ik het belangrijk dat ook deze nieuwe informatietechnologieën volop gebruikt worden in het kader van erfgoed, het bevat ongetwijfeld een belangrijke meerwaarde voor de Oostendse erfgoedliefhebber’, aldus Tommelein (Open Vld).

Wie interesse heeft in onroerend erfgoed in Oostende of andere steden en gemeenten, kan terecht op www.onroerenderfgoed.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.