Nieuwe wijkbabbels op komst in de wijken Westerkwartier, Centrum, Stene en Vuurtorenwijk

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Samenleven

Afgelopen najaar introduceerde Stad Oostende Wijkbabbels als opvolger van de vroegere wijkraden. Dit voorjaar vinden er Wijkbabbels plaats in de wijken Westerkwartier, Centrum, Stene en de Vuurtorenwijk. Björn Crul (ex-VRT-journalist) is vanaf nu moderator voor de Wijkbabbels. Alle geïnteresseerde buurtbewoners zijn welkom op participatiemomenten, ook de livestream blijft behouden.

Vorig jaar organiseerde Stad Oostende Wijkbabbels in de wijken Zandvoorde, Konterdam, Mariakerke en Raversijde. Dit voorjaar vinden de Wijkbabbels plaats in de wijken Westerkwartier, Centrum, Stene en Vuurtoren.

Schepen Maxim Donck: “Dit voorjaar gaan we verder met onze ronde van de wijken. Belangrijk hierbij is dat de burgers van de wijken die we vorige jaar niet konden doen, nu de kans krijgen hun stem te laten horen. We blijven benadrukken dat het de bedoeling is om op een positieve en aangename manier het gesprek over de wijk aan te gaan zodat we tot constructieve oplossingen kunnen komen voor bepaalde uitdagingen. Evenzeer kunnen toffe ideeën en nieuwe initiatieven uit de bus komen.”

  • Westerkwartier: Zaterdag 19 maart – 14.00 uur – OC De Schelpe, Elisabethlaan 32
  • Centrum: Maandag 2 mei – 19.00 uur – OC De Boeie, Kerkstraat 35
  • Stene: datum wordt later gecommuniceerd – OC De Blomme, Chrysantenstraat 30
  • Vuurtorenwijk: zaterdag 18 juni – 10.00 uur – OC De Ballon, Mansveldstraat 9

Met Björn Crul (ex-VRT-journalist) is er voor de komende wijkbabbels ook een professionele moderator aangesteld, die vanaf nu de Wijkbabbels in goede banen zal leiden.

Vraag en antwoord over wat beweegt in de wijk

Tijdens de Wijkbabbels wordt er telkens een korte uitleg gegeven over het bestuursakkoord op wijkniveau en worden de plannen en ambities voor de wijk in kwestie toegelicht. Wijkbewoners kunnen er ook vragen stellen over de wijk. Die vragen kunnen de bewoners op voorhand sturen zodat Stad Oostende de vragen van een grondig antwoord kan voorzien.

Burgemeester Bart Tommelein: “Om in coronatijden de wijkbabbels toch voor iedereen beschikbaar te maken, was er bij de eerste vier edities ook een livestream waarbij iedereen ook vanop afstand alles kan volgen. Ook nu de meeste coronamaatregelen afgeschaft zijn, blijft Stad Oostende inzetten op deze livestream. Geïnteresseerde Oostendenaars kunnen hierdoor de wijkbabbels zowel live volgen als nadien herbekijken.”

Alle info is te vinden via www.oostende.be/wijkbabbels