Oostende organiseert tangoavond in Mu.ZEE

Posted on Posted in Cultuur, Oostende - De Stad aan Zee

In het kader van de stedenband met het Argentijnse Ostende organiseert de Stad, in samenwerking met Mu.ZEE, een tangoavond in de toegangshal van het museum. Bovendien kan je er een expo meepikken over de artistieke banden tussen België en Argentinië.

Op vrijdag 22 april 2022 kan je in Mu.ZEE terecht om je helemaal onder te dompelen in de Argentijnse cultuur. In samenwerking met het museum organiseert Stad Oostende die dag een heuse tangoavond.

Onder begeleiding van de tangodansers Eva Icikson en Brenno Marques maak je kennis met deze zwoele dans. Een tango-ensemble met Elizabeth Fadel (piano), Alvaro Javier Rovira Ruiz (gitaar), Gerardo Agnese (bandoneon) en Igor Berezko (accordeon) zorgt voor de muzikale begeleiding.

België-Argentinië. Trans-Atlantische modernismen, 1910-1958

Met je ticket kan je ook de tentoonstelling ‘België-Argentinië. Trans-Atlantische modernismen, 1910-1958’ in Mu.ZEE bezoeken. Deze expo onderzoekt de artistieke banden tussen België en Argentinië in de periode 1910 tot 1958 en zoomt in op de Belgische-Argentijnse kunstenaar Julio Payro die een levenslange vriendschap met Paul Delvaux uitbouwde, de Belgische kunstenaar Victor Delhez, die na de dood van zijn ouders uitweek naar Argentinië en de Argentijnse advocaat Ignacio Pirovano, vriend van en verzamelaar van het werk van Vantongerloo.

Praktisch

Tickets voor de tangoavond op 22 april 2022 zijn verkrijgbaar via het UiTloket en kosten 15 euro per persoon.

We geven je hieronder het programma mee:

16.00-20.00 uur: vrij bezoek tentoonstelling België-Argentinië – Trans-Atlantische modernismen, 1910-1958
20.00-21.00 uur: workshop tango met Eva Icikson en Brenno Marques
21.00-22.00 uur: concert en dans met live muziek met Elizabeth Fadel (piano), Alvaro Javier Rovira Ruiz (gitaar), Gerardo Agnese (bandoneon) en Igor Berezko (accordeon)

Met deze avond plaatst Stad Oostende de stedenband met het Argentijnse Ostende verder in de kijker. De tentoonstelling kan je nog tot en met 12 juni 2022 bezoeken.