Opnames tweede seizoen ‘Onder vuur’ gestart: Jennifer Heylen, Guga Baúl en Gust Mestdagh versterken Post Oosteroever

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Warmere dagen komen eraan, want onlangs zijn de opnames van het tweede seizoen van Onder vuur gestart. Opnieuw duikt de reeks vol in de actie van de brandweervrienden en hun kazerne Post Oosteroever. Het korps krijgt dit seizoen versterking van Jennifer Heylen, Guga Baúl en Gust Mestdagh. De opnames in Oostende vinden plaats van midden april tot eind juli. Omwonenden worden daar steeds tijdig van op de hoogte gebracht.

Post Oosteroever onder druk

We zijn een jaar later. De dood van hun geliefde brandweervriend Vincent heeft voor een gat gezorgd dat niet opgevuld geraakt. Niet enkel figuurlijk, maar ook letterlijk, want Post Oosteroever kampt met onderbemanning. En ondanks hun verwoede pogingen krijgen Luitenant Dominique (Lien De Graeve) en Adjudant Orlando (Louis Talpe) ook geen extra budget om verouderd materiaal te vernieuwen. Wanneer de komst van een nieuw windmolenpark leidt tot aanhoudende rellen bij de visserij komt Post Oosteroever ongewild in de vuurlinie te staan. De opeenstapeling van incidenten dreigt de hechte ploeg uit elkaar te doen vallen en zet zo het voortbestaan van de kazerne op het spel.

Met vrijwilliger Manu (Gust Mestdach) en brandweerexpert Skippy (Jennifer Heylen) komt er broodnodige versterking, maar de twee moeten zich bewijzen om hun plaats binnen de groep te veroveren. Onder de toenemende druk van de nieuwe zonecommandant (Joke Devynck) wordt de vete met het rivaliserende Post Centraal op de spits gedreven en is er geen ruimte meer voor fouten. Een opdracht die er niet makkelijker op wordt wanneer uitgerekend Orlando begint te twijfelen aan zijn toekomst bij Post Oosteroever.

Opnames in Oostende

De opnames voor het tweede seizoen van Onder vuur vinden plaats in Oostende vanaf half april tot eind juli. Omwonenden worden steeds op de hoogte gebracht met bewonersbrieven en digitale infovergaderingen. Alle info zal ook te vinden zijn op de website www.oostende.be/ondervuur.

Burgemeester Bart Tommelein verwelkomt de filmploeg alvast met open armen: “We zijn blij dat we de cast en crew van Onder vuur binnenkort weer mogen ontvangen in onze stad en we kijken er uiteraard al naar uit om Oostende in het najaar weer op Eén te zien schitteren.”

De makers van Onder vuur

Louis Talpe, Lien De Graeve, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Dirk Van Dijck, Ann Tuts en Wouter Bruneel krijgen in dit seizoen versterking van Jennifer Heylen, Guga Baúl en Gust Mestdach. Daarnaast zijn ook Lynn Van Royen, Ilse De Koe, Sebastiaan Dewaele en Joke Devynck (weer) te zien.

Het tweede seizoen van Onder vuur is geschreven door Toon Anthoni, Carl Plaisier, Joost Wynant, Nore Mataala en Bjorn Van Den Eynde, de regie is in handen van Joost Wynant en Jonas Baeckeland.

Onder vuur wordt gemaakt door productiehuis Geronimo voor Eén, in co-productie met Fobic Films en met de steun van Stad Oostende en haar film office, de Tax Shelter maatregel van de Federale Overheid, en met de medewerking van Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen.