Ontbijt met de burgemeester 2023

Posted on Posted in Evenementen, Ontbijt met de burgemeester, Oostende - De Stad aan Zee

De maand oktober is meestal de maand waarop we de herfst verwelkomen maar ook het moment waarop het ‘Ontbijt met de Burgemeester’ plaatsvindt. Op zondag 1 oktober kan u weer gezellig ontbijten samen met de burgemeester. “Uiteraard is iedereen welkom, of u nu geboren en getogen Oostendenaar bent of aangespoed, tweedeverblijver, jong of oud, het maakt niet uit. Er is voor elk wat wils. Naar goede gewoonte schenken we de opbrengst van het ontbijt aan verschillende Oostendse goede doelen,” aldus burgemeester Bart Tommelein.

Het Sociaal Fonds van de burgemeester bestaat al sinds 1996. Op 1 januari 2019 werd Bart Tommelein, als nieuwe burgemeester, voorzitter van het fonds. Het Sociaal Fonds heeft als doel verschillende Oostendse organisaties en verenigingen te ondersteunen. Deze organisaties zetten zich vaak belangeloos in voor de inwoners van onze stad. Vorig jaar lag de focus op jeugd en jongeren. We hebben elk zelfstandig kinderdagverblijf en alle onthaalouders ondersteund. Ook de kinderen in de Brem en de Bolle kregen een budget waarmee ze een extraatje konden kopen. Daarnaast was er ook ondersteuning voor Habbekrats, Briek, Samen Divers en de Beweging van mensen met een laag inkomen en kinderen. Goed voor een totaalbedrag van 30.000 euro.

“De keuze voor goede doelen van dit jaar werd nog niet gemaakt. Eind september zal de raad van bestuur van het Sociaal Fonds van de Burgemeester zich hierover buigen en een selectie maken. Voorstellen zijn dus zeker nog welkom,” laat burgemeester Bart Tommelein weten.

Het ontbijt vindt plaats op zondag 1 oktober 2023 in twee shifts, ofwel van 08u30 tot 10u of van 10u tot 11u30 in de Delvauxzaal van het Kursaal van Oostende.

Deelnemen aan dit rijkelijk ontbijtbuffet kan door in te schrijven via www.tommelein.com/ontbijt-met-de-burgemeester of door betaling van 15,00 euro per persoon (9,00 euro voor kinderen tot 12 jaar) op rekening IBAN BE52 7350 3666 8109 van het Sociaal Fonds van de Burgemeester vzw. Vergeet je naam en de aantallen niet te vermelden.

De sociale activiteiten van het Fonds kunnen steeds gesteund worden door overschrijving van een gift op hetzelfde nummer, met de vermelding dat het steun betreft.

Meer informatie is te bekomen op het secretariaat van het Sociaal Fonds:
Vindictivelaan 1
8400 Oostende

TEL 059 25 84 52
E-MAIL ontbijtmetdeburgemeester@gmail.com
Of via de website: www.tommelein.com/ontbijt-met-de-burgemeester