Oostende plaatst zich nog meer op de internationale offshore-kaart

Posted on Posted in Haven, In de pers, Oostende - De Stad aan Zee

Het Nieuwsblad – Dominique Jauquet | Oostende was gastheer voor de vijfde editie van de Belgian Offshore Days. Meer dan 61 bedrijven en achthonderd internationale offshore wind professionals werden verwelkomd.

De focus op de vijfde Belgian Offshore Days lag dit jaar op de ontwikkeling van dienstverlening die nodig is om de bestaande en toekomstige windparken te onderhouden. De bedrijven die zich in Oostende voorstelden, waren alle actief in deelaspecten van de offshore windindustrie. De honderden internationale professionals kwamen uit Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Polen en Rusland.

Met de organisatie van de Belgian Offshore Days wou Oostende zich nog meer op de internationale kaart zetten als uitvalsbasis voor de Belgian Offshore Cluster (BOC).

“Oostende manifesteert zich als een belangrijke speler op de internationale markt”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “De BOC speelt een essentiële rol in het verspreiden van onze kennis en expertise in het buitenland. De vele delegaties zijn het bewijs dat de BOC zijn doel bereikt. Het is de bindende factor tussen de vele leveranciers, clubs, overheden en innovatieve clusters.”

Ook Christophe Dhaene, voorzitter van het BOC, reageert enthousiast op de tweedaagse. “Verschillende windparken zijn al jaren productief. Naast nieuwe parken bouwen, wordt vooral het onderhoud van de bestaande belangrijker. Daarom besteden we tijdens de eerste beursdag uitgebreid aandacht aan servitization, waarbij bedrijven samen nadenken en uitzoeken hoe dienstverlening een grotere rol kan spelen om windparken langer actief te houden.”

Vlaams Minister-President Geert Bourgeois (N-VA) opent dag twee van de beurs, waarin ingezoomd werd op het belang van de blauwe economie, de complementaire werking tussen de verschillende Belgische clusters en de internationalisering van de offshore wind sector.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.