Oostendedag: geniet samen met ons mee in de Stad aan Zee

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee
Op zondag 19 september organiseert Stad Oostende de Oostendedag. Het wordt een groot feest om alle Oostendenaars en tweedeverblijvers samen te brengen. ’s Middags kan je in acht Ontmoetingscentra de verloren feesten inhalen. En ’s avonds is het genieten van een wervelend Slotfeest in de Wellington.

Na een moeilijke periode breken er eindelijk betere tijden aan. Stad Oostende wil graag iedereen samenbrengen: jong of oud, geboren en getogen of ‘aangespoeld’, Oostendenaar of tweedeverblijver,… Oostendedag wordt een jaarlijks fantastisch feest voor iedereen.

Fiets en feest in de Ontmoetingscentra (13.00 – 16.00 uur)

Vanaf 13.00 uur kan je in de ontmoetingscentra Nieuwjaar, Carnaval of één van de vele andere feesten vieren die we het laatste jaar niet voluit hebben kunnen beleven. Vier je mee Kerstmis in OC De Schelpe? Of ben je een romantische ziel en kies je voor Valentijn in OC ‘t Viooltje? Misschien zoek je liever paaseieren in OC ’t Kasteeltje? In acht ontmoetingscentra is er animatie en wordt er ook iets lekkers voorzien.

Een fietsvriendelijke en verrassende route verbindt de verschillende centra met elkaar. Een handig plannetje loodst je langs alle OC’s en de route is ook bewegwijzerd.

Breng je een bezoekje aan alle ontmoetingscentra of pik je er eentje uit? Ga je liever te voet dan met de fiets? Het kan allemaal: je bent uiteraard niet verplicht om de volledige route te volgen. Let wel: omwille van autoloze zondag wordt de onmiddellijke omgeving van de OC’s autovrij gemaakt. Zo stimuleren we zoveel mogelijk mensen om te voet of met de fiets langs te komen en blijft alles veilig rond de OC’s. Ook het oude centrum is voor de derde keer op rij autovrij. Meer info op www.oostende.be/autolozezondag

Slotfeest in de ACEG Wellington Hippodroom (16.00 – 00.00 uur)

Vanaf 16.00 uur vormt de ACEG Wellington Hippodroom het decor voor een wervelend slotfeest. Daar is heel wat te beleven voor jong en oud!

Oostendse jeugdbewegingen zorgen rondom de renbaan voor een spannend parcours vol uitdagende opdrachten voor verschillende leeftijden.

In de Hippodroomstallingen ontdek je op de fototentoonstelling verrassende kanten van onze zusterstad Banjul. Films van Henri Storck voeren je terug naar het Oostende van weleer, maar er is ook aandacht voor hedendaags beeldend talent met kortfilms van leerlingen van de Kunstacademie aan Zee. In de verhalentent smul je vanaf 19.00 uur van heel wat Oostendse en internationale verhalen van onder andere Katia Van Cauwenberghe, Doris Klausing, Roland Desnerck en Hosheng Ossi.

Om 16.30 uur start de grote parade op de piste van de renbaan, met Oostendse carnavalsverenigingen, de Melody Makers, de OLVO-band en showkorps WIK. Ambiance en spektakel gegarandeerd!

Vanaf 18.00 uur kan je terecht in de grote hal waar 12 korte optredens van o.a. Skumic, Michel Kiyombo, B+ strijkkwartet, Camerata Ostendia, Mother, Nir Shemmer, 3’Ain, BRLRS, Thomas Decock & Frie Maline, en Roni. Piet De Praitere en Isabelle Vandemaele praten de avond aan elkaar.

Om 22.00 uur barst het feest volledig los en spelen twee Oostendse dj’s DJ Pablo en GUEUSH ten dans.

Covid safe ticket

Om deel te nemen aan het slotfeest heb je een covid safe ticket nodig. Voor de activiteiten in de ontmoetingscentra heb je er geen nodig, maar daar is het dragen van een mondmasker wel verplicht. Je kan het covid safe ticket op je smartphone downloaden met de officiële CovidSafe-BE app, of je kan hem downloaden en printen via de websites Mijn Gezondheid of Mijn Burgerprofiel.

Wie geen toegang heeft tot internet of geen eigen printer heeft, kan hiervoor in aanloop naar de Oostendedag terecht in de bibliotheek of in een ontmoetingscentrum in de buurt op afspraak. Bij de ontmoetingscentra vragen we om hiervoor eerst telefonisch contact op te nemen.

Kijk voor alle info en het uitgebreide programma op www.oostende.be/oostendedag