Oostendevlaggen zijn een groot succes

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Oostendenaars zijn trots op hun stad. Deze fierheid wilde Stad Oostende in juli aanwakkeren door een rood-gele Oostendevlag gratis aan te bieden. De interesse was groot, want na drie maanden werden al meer dan 400 vlaggen aangevraagd.

Sinds juli 2022 kunnen alle Oostendenaars online een gratis Oostendevlag aanvragen. In ruil vroeg de Stad om de rood-gele kleuren te laten wapperen op enkele belangrijke Oostendse dagen zoals de herdenking van de Bevrijding van Oostende in 1944, bij de start van de Oktoberfoor of bij occasionele feestelijke gelegenheden.

“Onze oproep was een succes”, vertelt schepen van Burgerzaken en Toegankelijkheid Hina Bhatti. “Na drie maanden ontving de stad maar liefst 57 aanvragen van inwoners die over een vlaggenmast beschikken. Ook inwoners zonder vlaggenmast dienden 353 aanvragen in.”

Hang je Oostendevlag uit bij de start van de Oktoberfoor!

Stad Oostende roept nu iedereen die een Oostendevlag heeft, op om deze uit te hangen op 9 en 10 oktober 2022, de eerste zondag en maandag van de Oktoberfoor en op de volgende momenten:

  • 10 mei – Herdenking HMS Vindictive
  • 8 september – Bevrijding van Oostende
  • in september (datum varieert): Oostendedag

Burgemeester Bart Tommelein: “We roepen alle Oostendenaars die dit nog niet gedaan hebben op om ook een vlag aan te vragen. Door samen die vlaggen uit te hangen tonen we aan iedereen dat we ‘Allemaal Oostendenaars’ zijn en dat we fier zijn op onze stad aan zee.”

Wie nog geen vlag heeft, kan er eentje aanvragen via www.oostende.be/oostende-vlag.