Oostendse musea kunnen opnieuw publiek ontvangen

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

De musea in ons land mogen vanaf dinsdag 1 december onder strikte voorwaarden opnieuw hun deuren openen. In Oostende ben je dinsdag al welkom in het James Ensorhuis en Fort Napoleon. Mu.ZEE zal op een latere datum opengaan. Het Stadsmuseum opent op 2 december.

Het Overlegcomité besliste vorige vrijdag dat de musea vanaf 1 december opnieuw de deuren mogen openen. Ook in Oostende zal het opnieuw mogelijk zijn om wat cultuur op te snuiven. Tijdens de heropening wordt maximaal rekening gehouden met bezoekersspreiding, de sociale-afstandsregels en de hygiënemaatregelen.James Ensorhuis & Fort Napoleon

Vanaf dinsdag 1 december is het weer mogelijk om het James Ensorhuis en Fort Napoleon te bezoeken. Het Ensorhuis opent vanaf 13.00 uur. Wie een bezoekje wil plannen, kan vanaf nu opnieuw tickets bestellen op www.ensorstad.be. Er zijn maximaal tien personen per tijdslot toegelaten, zodat iedereen op een veilige afstand van een zorgeloos bezoek kan genieten. De tentoonstelling van Athos Burez in het James Ensorhuis wordt bovendien verlengd tot 18 april 2021.

Ook de Tik Tak-expo in Fort Napoleon wordt verlengd tot en met 18 april. Tickets zijn bij voorkeur online te bestellen op www.fort-napoleon.be. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, worden er per kwartier maximum vijftien personen toegelaten.

Stadsmuseum en Mu.ZEE

Het Stadsmuseum is steeds gesloten op dinsdag en zal dus pas op woensdag 2 december heropenen. Tickets kan je telefonisch bestellen via 059 51 67 21 of stadsmuseum@oostende.be (vermeld je naam, nummer, aantal personen, dag en tijdstip van je bezoek).

Mu.ZEE zal pas op een later tijdstip openen. Hou de communicatiekanalen van Mu.ZEE in de gaten voor meer info.

Tijdelijke expo over veldrijden en museumschip Mercator

De Venetiaanse Gaanderijen gaan open vanaf 19 december voor de start van de nieuwe tentoonstelling ‘Droogvis, Slijk en Algipan – Vlaamse meesters van de cross’.

Het museumschip Mercator kan je opnieuw bezoeken op 5 en 6 december en 12 en 13 december. Het schip is ook gedurende de hele kerstvakantie open. Daarna enkel op zaterdag en zondag. De Amandine blijft gesloten omdat het niet mogelijk is om het schip coronaproof te bezoeken.

Meer info op www.oostende.be/cultuur en op www.visitoostende.be