Opnieuw extra toezicht op begraafplaatsen tijdens Allerheiligenperiode

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Veiligheid
Op de begraafplaatsen is het tijdens de Allerheiligenperiode extra druk. Om een bezoek aan het kerkhof sereen te kunnen laten verlopen, zorgt de Stad opnieuw voor extra toezicht door gemeenschapswachten en vaststellers in burger.

Tijdens de Allerheiligenperiode is het zeer druk op de begraafplaatsen. Stad Oostende zet in die periode opnieuw extra handhavers in op de begraafplaatsen. Zij zien erop toe dat het er netjes blijft en er een serene sfeer heerst. Honden zijn welkom op de Stedelijke Begraafplaats op voorwaarde dat ze aangelijnd zijn en de openbare rust niet verstoren. Hondenpoep moet steeds worden opgeruimd. Daar wordt op gehandhaafd, net als op het achterlaten van zwerfvuil. De Stad en Lokale Politie werken hiervoor samen en zetten extra vaststellers (ook in burger) en gemeenschapswachten in.

Diefstal of vandalisme

De Stad krijgt ook signalen dat er soms bloemen of aandenken worden weggenomen op de begraafplaatsen. Of dat er schade wordt toegebracht aan een graf of ornament. De vaststellers houden ook daar een extra oogje in het zeil tijdens de drukkere Allerheiligenperiode. Ben je toch het slachtoffer van vandalisme of diefstal? Doe dan aangifte bij de Lokale Politie en maak hiervoor vooraf een afspraak. Wie verdachte gedragingen ziet op de begraafplaats, kan een gemeenschapswacht of medewerker van de begraafplaatsen aanspreken of dit melden aan de Politie op het noodnummer 101.