Oproep: blijf kalm en volg alle maatregelen goed op

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Burgemeester Bart Tommelein roept iedereen op om alle maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus op te volgen. Hij vraagt met aandrang om kalm te blijven en bijvoorbeeld geen mondmaskers of andere beschermingsmiddelen aan te kopen, zodat die beschikbaar blijven voor hulpverleners

Burgemeester Bart Tommelein roept alle inwoners en tweedeverblijvers van Oostende op om de maatregelen die vannacht ingaan zonder uitzondering op te volgen.

Dat betekent onder meer dat om middernacht alle cafés, restaurants, bars en andere drinkgelegenheden de deuren moeten sluiten. Het stadsbestuur vraagt aan uitbaters om minstens een kwartier op voorhand hun klanten te verzoeken de zaak te verlaten. De Lokale Politie van Oostende zal toezien dat de maatregelen overal op het grondgebied gehandhaafd worden.

De maatregelen zijn tot stand gekomen op advies van experten en zijn een belangrijke factor in de strijd tegen de verdere verspreiding van het virus. De burgemeester vertrouwt op de burgerzin en het gezond verstand van alle inwoners, tweedeverblijvers en eventuele bezoekers.

“We vragen ook met aandrang om de kalmte te bewaren. Er is geen enkele reden om te hamsteren. Wat mondmaskers en andere beschermingsmiddelen betreft, onze zorgverleners hebben die echt nodig om hun job goed uit te oefenen. Koop deze alsjeblieft niet als je ze niet nodig hebt”, aldus Bart Tommelein

“Verder wensen we iedereen – ondanks de grote impact van de maatregelen – een fijn weekend toe. Draag zorg voor jezelf en voor elkaar!”, besluit de burgemeester.