Oproep: Zwem alleen in bewaakte zones!

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee, Politie

Vrijdagmiddag haalden de veiligheidsdiensten twee jongeren (16) uit zee nadat ze door de stromingen waren afgedreven. Stad Oostende roept iedereen dringend op om alleen te zwemmen in bewaakte zones en altijd waakzaam te blijven.

Vrijdagmiddag kort na 15 uur hebben de veiligheidsdiensten twee jongens uit zee gehaald. Een jongere ging ter hoogte van de Kapucijnenstraat in zee. Hij kwam in moeilijkheden door de stroming en een vriend trachtte hem te helpen. Ook die kwam in de problemen. Beide jongeren dreven af richting de Westelijke strekdam. De redders deden het nodige om de jongeren uit het water te halen, ook de brandweer moest hiervoor ingeschakeld worden. Eén van de jongens werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht.

Stad Oostende en de veiligheidsdiensten roepen iedereen op om zeer voorzichtig te zijn en steeds rekening te houden met de gevaren van de zee.

Burgemeester Bart Tommelein: “Vandaag is alles goed afgelopen, maar we weten uit het verleden dat het ook anders kan. Aan de strekdammen is zwemmen nooit toegelaten aangezien dit zeer gevaarlijk is. Ga enkel in zee in bewaakte zones en blijft altijd waakzaam.”

Schepen Silke Beirens: “Wie niet goed kan zwemmen, dient te allen tijde beide voeten op de grond te houden. Ook wegblijven van strandhoofden en nooit alleen zwemmen zijn belangrijke tips. Tot slot, volg steeds de instructies van de redders, ze zijn er om de veiligheid van iedereen te verzekeren.”

Voor een overzicht van alle tips: www.ikwv.be.