Reisplannen deze zomer? Gratis testen kan ook in Oostende!

Posted on Posted in Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

Wie deze zomer op reis wil naar het buitenland, heeft daarvoor vaak een negatieve PCR-test nodig. Vanaf 28 juni heb je recht op 2 gratis PCR-testen. In Oostende kan je je laten testen bij Internationale luchthaven Oostende-Brugge (ook als je geen vliegreis plant).

Wie op reis wil naar het buitenland deze zomer, heeft vaak een negatieve coronatest nodig. Check dit vooraf via https://reopen.europa.eu/nl (binnen Europa) of https://diplomatiebelgium.be/nl (buiten Europa). Vanaf 28 juni tot eind september heb je recht op twee gratis PCR-testen als je nog niet volledig gevaccineerd bent. Die gratis PCR-testen kunnen aangevraagd worden via www.mijngezondheid.be vanaf 28 juni (dit kan niet via de huisarts). Via deze website kan je dan ook meteen je afspraak maken voor de test in Oostende.

In onze stad worden deze gratis testen afgenomen op de site van Internationale Luchthaven Oostende in de Nieuwpoortsesteenweg. Je kan hiervoor niet terecht in het testcentrum in de Edith Cavellstraat. Je afspraak in het testcentrum op de luchthaven kan je nu al maken via mijngezondheid.be. Vanaf 28 juni kan je via deze website dan een CTPC-code aanvragen, deze heb je nodig op het moment dat je getest wordt. Het systeem controleert automatisch of het een gratis test is of niet. Iedereen kan getest worden in het testcentrum op de luchthaven, ook wie niet met het vliegtuig op reis gaat. Er is mogelijkheid om 20 minuten gratis te parkeren.

Meer info: www.oostende.be/gratis-test-bij-vakantie