“Samen met andere Europese landen de strijd aangaan tegen Facebook”

Posted on Posted in Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018

De Zevende Dag

Sinds vrijdag 30 januari zijn de nieuwe gebruikersvoorwaarden van Facebook van kracht. Voor Staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein is het duidelijk dat sommige van de voorwaarden in strijd zijn met de Belgische privacywetgeving: “Al 163 Belgen hebben een klacht ingediend. De Privacycommissie heeft Facebook in een brief om uitleg gevraagd. Indien nodig zullen we gerechtelijke stappen ondernemen.”

Staatssecretaris Bart Tommelein wil samenwerken met andere Europese landen. Dat zei hij tijdens een interview voor De Zevende Dag over de nieuwe gebruikersvoorwaarden van Facebook. “België is niet alleen met haar bezorgdheid. Door samen te werken maken we meer kans om onze slag thuis te halen. Op dit moment strijden alle landen afzonderlijk tegen grote bedrijven als Facebook en Google. Ik pleit daarom ook voor de oprichting van een Europese privacywaakhond. Dinsdag 3 februari komen de Europese privacycommissies samen om zich te buigen over mogelijke maatregelen tegen Facebook.”

De uitwisseling van passagierslijsten in de strijd tegen terrorisme wordt eveneens best aangepakt op Europees niveau. Bart Tommelein zal dit dossier nauw opvolgen, in samenwerking met de Minister van Binnenlandse Zaken. “Jan Jambon is verantwoordelijk voor de veiligheid. Ikzelf sta in voor de bescherming van onze privacy. We zullen dit samen verder bekijken”, besluit Bart Tommelein.

Bekijk hier het interview met De Zevende Dag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.