Stad Oostende betreurt trieste bekladding van muurschildering Arno aan Stadhuis

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

Gisterenavond werd de mural van Arno aan het Stadhuis beklad door vandalen van de actiegroep ‘De Stoeten Ostendenoare’. Stad Oostende betreurt dat het eerbetoon aan de iconische zanger ontsierd wordt en veroordeelt de actie. De politie onderzoekt de zaak.

In november 2020 schilderde kunstenares Helen Burr een prachtige mural met daarop een afbeelding van Arno op een zijgevel van het Stadhuis van Oostende. De muurschildering past in het street art festival The Crystal Ship en vormt een eerbetoon aan rockzanger Arno, een icoon in de Stad en Zee en ver daar buiten.

Gisterenavond vonden vandalen het spijtig genoeg nodig om dit kunstwerk te bekladden. In een mededeling werd dat vandalisme opgeëist door de actiegroep ‘De Stoeten Ostendenoare’. Ook een jaar terug ontsierden zij al dezelfde muurschildering door er een affiche op aan te brengen.

“Niet voor het eerst brengt ‘De Stoeten Ostendenoare’ vernielingen aan op het openbaar domein in Oostende. De politie onderzoekt de zaak en zal een pv opstellen. We zijn trots op onze ereburger Arno, die uiteraard vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Als stadsbestuur veroordelen we deze wansmakelijke actie”, aldus Burgemeester Bart Tommelein.