Update storm Franklin: blijf weg van strand en Zeedijk en 2 extra ladderwagens voor Brandweer

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Veiligheid

Ook vandaag nog trekt storm Franklin over ons land. Er worden tijdelijk sterke rukwinden verwacht en de procedure Stormtij is actief. Om geen enkel risico te nemen, blijf je best binnen. Het strand en de Zeedijk zijn absoluut niet veilig momenteel. Daar wegblijven is dan ook de boodschap. Ook parken en bossen vermijd je best. De Brandweer krijgt versterking van 2 ladderwagens uit andere korpsen om de openstaande interventies af te werken. Het noodnummer 1722 blijft actief.

Vandaag trekt  storm Franklin nog steeds over ons land en waarschuwt het KMI voor code oranje aan de kust. Vooral rond de middag en in de namiddag worden er opnieuw rukwinden verwacht tot 120 km per uur. Aan de kust is de procedure Stormtij actief.

Blijf weg van Zeedijk en zijstraten

Stad Oostende roept op om ook vandaag alle onnodige verplaatsingen te vermijden en zo veel mogelijk binnen te blijven. Vooral het strand, de Zeedijk en de zijstraten van de Zeedijk zijn absoluut niet veilig momenteel. Daar gebeurden vandaag al meerdere ongevallen met breuken tot gevolg. Blijf ook uit de buurt van parken of bossen. De Strekdammen en het Staketsel blijven ook vandaag afgesloten. Ook Sportpark De Schorre en skatepark De Veiling blijven de rest van de dag gesloten. Ondertussen zijn verschillende diensten volop bezig met het opruimen van de schade die de storm al heeft aangericht.

Inzet 2 extra ladderwagens bij de Brandweer

De Brandweer kreeg afgelopen weekend meer dan 540 oproepen voor interventies. Omdat voor heel wat interventies een ladderwagen nodig is, krijgt Oostende vandaag versterking van 2 ladderwagens uit andere korpsen. Zo kunnen ook de inwoners die een tussenkomst met ladderwagen nodig hebben, sneller worden geholpen door de Brandweer.

Noodnummer 1722 blijft actief

Het noodnummer 1722 blijft actief voor wie hulp nodig heeft van de brandweer. Als je tijdens of na dit noodweer brandweerbijstand nodig hebt voor stormschade, maar er niemand (potentieel) in gevaar is, kan je via 1722 brandweerhulp vragen. Gebruik hiervoor bij voorkeur het e-loket op https://1722.be/nl. De situatie wordt permanent opgevolgd door de veiligheidsdiensten. Indien nodig, komen er bijkomende maatregelen.

Voor meer info en eventuele updates: www.oostende.be