Stad Oostende verwelkomt kindvriendelijk stadsfiguurtje James

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee

De kinderen van Oostende hebben er een nieuwe vriend bij, en wat voor één. James, het gloednieuwe figuurtje van Stad Oostende werd samen met jonge Oostendenaartjes tot leven gebracht en zal ingezet worden bij alle stadscommunicatie en -initiatieven gericht op kinderen. Het derde leerjaar van Onze-Lieve-Vrouwecollege Gerststraat kon dankzij een winactie als eerste kennismaken met de schattige James. In de herfstvakantie organiseert Toerisme Oostende een zoektocht waarin het gloednieuwe stadsfiguurtje centraal staat.

Stad Oostende verwelkomt het stadsfiguurtje James, dat alle stadscommunicatie en -initiatieven voor kinderen herkenbaarder zal maken en zal opvrolijken.

James: voor en door kinderen

Om ervoor te zorgen dat James in de harten van de Oostendse kinderen gesloten zal worden, werden ze nauw bij het ontwerp betrokken. Zo trok de Stad naar de buitenschoolse kinderopvang, waar meer dan honderdvijftig Oostendse kinderen hun creativiteit los konden laten op James.

Dankzij de kinderen kwam James helemaal tot leven. Het vrolijke figuurtje is een lieve deugniet, die een echte vriend wil zijn voor alle Oostendse kinderen of kinderen die naar Oostende komen. Om James welkom te heten in de Stad aan Zee en hem voor te stellen aan alle inwoners, lanceerde Stad Oostende een animatievideo.

Lange Nelle en een magische zee-sjaal

Daar leert iedereen het verhaal van de schattige James kennen. Hij heeft een magische zee-sjaal waarmee hij door Oostende kan surfen en vliegen. Elke avond keert hij terug naar vuurtoren Lange Nelle, waar hij samen woont met zijn beste vriend ‘Vis’. Wie goed kijkt, of een verrekijker gebruikt, kan op Lange Nelle de oranje deur van James spotten. Als het lichtje van de vuurtoren brandt, weet je dat hij thuis is.

Om zo veel mogelijk kinderen (en hun ouders) met James te laten kennismaken, wordt de welkomstvideo verspreid via de Oostendse scholen, kinderdagverblijven en alle digitale kanalen van Stad Oostende. De video zal vanaf eind oktober tot half november ook te zien zijn in Kinepolis Oostende. Verder kunnen kinderen al uitkijken naar een speciale James-knutselpagina in De Grote Klok van december.

James-zoektocht vanaf de herfstvakantie

De primeur om James te ontmoeten was vandaag voor het derde leerjaar van het Onze-Lieve-Vrouwecollege Gerststraat (OLGO). De kinderen kregen ’s ochtends in de klas bezoek van James. Daarna begeleide James de klas naar zijn woonplaats Lange Nelle. Ook de rest van de dag zat boordevol leerrijke en plezierige activiteiten. Het derde leerjaar van OLGO won een wedstrijd georganiseerd voor Oostendse basisscholen, waarbij één klas een verrassingsdag met James kon winnen. Meer dan honderd klassen namen deel. James kon alleen maar dromen van zo veel enthousiasme!

Wie maar niet genoeg kan krijgen van James, kan vanaf de herfstvakantie deelnemen aan een leuke zoektocht. James is een dromer. Hij kijkt graag naar de zee, samen met Vis, en vergeet alles rond hem heen. Op een dag zit James op een bankje aan het Kursaal. Plots dwarrelt een pluimpje neer vanuit de lucht. Net wanneer James het wil vangen, vliegt het weer weg. James loopt erachteraan, verliest zijn zee-sjaal met Vis er nog in, en plots… is James verdwenen! Ga jij samen met Vis op pad om James terug te vinden? De zoektocht is gratis en kan gevolgd worden met een zoektochtformulier, dat je gratis afhaalt bij Toerisme Oostende.