Vaccinatiecentrum verhuist

Posted on Posted in Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

Nu het zwaartepunt van de vaccinatiecampagne zich verlegt naar het zetten van zogenaamde derde ‘boosterprikken’ voor 65-plussers, verhuist het vaccinatiecentrum van het Kursaal naar de voormalige Mediamarkt aan de Northlaan. Het Kursaal Oostende hervat zijn normale concert- en eventactiviteiten. Op zaterdag 9 oktober werden de laatste vaccins in het Kursaal gezet.

Vanaf 20 oktober is de nieuwe vaccinatielocatie aan de Northlaan 13 actief. Het Kursaal Oostende hervat zijn normale concert- en eventactiviteiten en fungeert hierdoor niet langer als vaccinatiecentrum. Zorg Vlaanderen verstuurde ondertussen de eerste uitnodigingen naar 1400 85-plussers uit Middelkerke en Oostende. Daarop staat foutief het Kursaal vermeld als vaccinatiecentrum. Wie een uitnodiging voor een vaccin na 9 oktober krijgt, moet zich echter aanbieden op het nieuwe vaccinatiepunt aan de Northlaan.

Klemtoon op boosterprik

De nieuwe locatie ontvangt vooral 65-plussers voor de derde boosterprik, nieuwe inwoners en kinderen die 12 jaar geworden zijn. Ook inwoners van Middelkerke en Oostende die alsnog kiezen voor vaccinatie kunnen terecht op het vaccinatiepunt aan de Northlaan 13, mits ze hun code laten heractiveren.

Nieuwe locatie

Ook inwoners die nu al een uitnodiging kregen, maar de prik pas na 20 oktober laten zetten,  kunnen enkel op de nieuwe locatie in de Northlaan 13 terecht. Op 20 en 27 oktober is het vaccinatiecentrum alvast geopend van 8.00 tot 16.30 uur, op 21 en 28 oktober van 8.00 tot 20.00 uur. Het nieuwe vaccinatiecentrum is vlot bereikbaar met bus en tram, parkeren kan gratis op de nabijgelegen parking. Het infonummer 0800 62 433 en het mailadres vaccinatiecentrum@oostende.be blijven voorlopig actief.

Doorstart van succesvolle vaccinatiecampagne

De vlotte doorstart op de nieuwe locatie ligt in de lijn van de succesvolle vaccinatiecampagne in Oostende en Middelkerke. De vaccinatiegraad in onze regio is erg hoog en dat is te danken aan de goede bereikbaarheid van het centrum en de gemotiveerde vrijwilligers. Ook de constructieve samenwerking tussen Oostende en Middelkerke en de positieve sensibilisering droegen bij tot dit succes.