Stationsplein wordt heraangelegd met aandacht voor comfort en groen

Posted on Posted in Mobiliteit, Oostende - De Stad aan Zee, Stadsvernieuwing
In september start de heraanleg van het Stationsplein. De werken zijn de laatste fase van de renovatie van de volledige stationsomgeving. De werkzaamheden zullen een drietal maanden duren. Bij die heraanleg wordt extra aandacht gegeven aan comfort én groen.

De heraanleg van de stationsomgeving is al een tijdje aan de gang. Na de renovatie van het Stationsgebouw en de vernieuwing van de perrons, de parking en de busstelplaatsen, staat met de heraanleg van het Stationsplein de laatste fase op het programma.

Bij de heraanleg van het Stationsplein staat het comfort van de gebruikers centraal. De bedoeling is om van dit plein een groene ontmoetingsplaats maken. Er komt aangepaste verlichting en mensen zullen er rustig kunnen zitten op banken in het groen. De aanleg van het plein gebeurt in grote betontegels, uniform aan de aanpalende zones. Het kunstwerk de Vissersvrouwen van August Michiels krijgt zijn oorspronkelijke plaats terug centraal op het plein.

De werken starten ten laatste half september van dit jaar, als het kan zelfs nog iets eerder. Tijdens de werken blijft het station steeds bereikbaar.

De heraanleg kost 570.000 euro.