Stijgend aantal coronabesmettingen: blijf voorzichtig

Posted on Posted in Covid-19, Oostende - De Stad aan Zee

Het aantal coronabesmettingen stijgt in Oostende net als in de rest van het land. Oostende zit momenteel in alertfase, de Veiligheidscel is daarom opnieuw samengekomen om de situatie goed op te volgen. Voorzichtig zijn en de maatregelen volgen, blijft dan ook de boodschap.

Stijgend aantal besmettingen

Net als in de rest van het land, stijgt het aantal coronabesmettingen in Oostende. Afgelopen week raakten 530 inwoners besmet. Relatief gaat het om 740 besmettingen per 100.000 inwoners (of 1 op 135). Doordat er de afgelopen week minstens 5 dagen een toename is geweest in het aantal besmettingen in onze stad, bevindt Oostende zich in alertfase. De situatie moet dan nauwgezet opgevolgd worden om tijdig te kunnen ingrijpen als de toestand verslechtert. Daarom is de Veiligheidscel opnieuw samengekomen.

Ziekenhuisopnames blijven hoog

Ook in de ziekenhuizen blijft het aantal opnames van patiënten met corona hoog. Er verblijven momenteel 41 patiënten waarvan er 4 intensieve zorgen nodig hebben.

Blijf voorzichtig en volg de maatregelen

De Veiligheidscel roept op om voorzichtig te zijn en de maatregelen te blijven volgen: regelmatig je handen ontsmetten, waar mogelijk 1,5 meter afstand houden of een mondmasker dragen, vooral afspreken in buitenlucht en de sociale contacten beperken. Wie ziek is, blijft thuis en draagt in aanwezigheid van anderen een mondmasker. Ook goed ventileren van gesloten ruimtes blijft een belangrijke maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.