SVK biedt woonoplossing voor ouderen

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Wonen
In Oostende zijn er heel wat 65-plussers met een laag inkomen en zonder geschikte woning. Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) kan die mensen dankzij twee nieuwbouwgebouwen aan de Torhoutsesteenweg en in de Kaaistraat een kwalitatief en betaalbaar alternatief aanbieden.Het Sociaal Verhuurkantoor biedt woningen aan voor wie het financieel moeilijk heeft om rond te komen. De huurprijzen liggen lager dan die op de private huurmarkt wat het mogelijk maakt om de meest kwetsbare inwoners een dak boven het hoofd te geven. Ook ouderen hebben soms een zeer beperkt inkomen, specifiek voor die groep is er nu het aanbod van twee nieuwbouwprojecten.
Comfortabele en knusse thuis
Zowel het appartementsgebouw aan de Torhoutsesteenweg als in de Kaaistraat omvatten verschillende woningtypes. Er zijn zowel studio’s beschikbaar als appartementen met 1 kamer en dit zowel op een gelijkvloerse verdieping als op een hoger gelegen verdieping met aanwezigheid van een lift.Elke woongelegenheid is uitgerust met alle basiscomfort: een open en volwaardige keuken, een berging met mogelijkheid tot het aansluiten van een wasmachine, centrale verwarming, parlofoon, badkamer met open douche,… . De woningen voldoen aan de Vlaamse Wooncode en de stedenbouwkundige verordening. Ze kunnen dus een warme, comfortabele en knusse thuis worden voor ouderen die nog steeds zelfstandig kunnen wonen.
Persoonlijke huurbegeleider

Het Sociaal Verhuurkantoor biedt deze kwalitatieve woongelegenheden aan en voorziet ook in de nodige ondersteuning. Een persoonlijke huurbegeleider vormt het centraal aanspreekpunt bij problemen en kan indien nodig andere diensten betrekken.Mensen die willen weten of ze in aanmerking komen voor dit sociaal woonproject, kunnen zich aanmelden bij het SVK op het nummer 059 43 37 78, per mail info@svkbredeneoostende.be , via de website www.svkbredeneoostende.be of per post (Zinnialaan 1 bus 8, 8400 Oostende).Folders met alle info over de woningen en afbeeldingen zijn beschikbaar bij Stad Oostende, campus Edith Cavell en bij het SVK.