Ontmoetingscentra lanceren oproep voor Europese Dag van de Buren

Posted on Posted in Ontmoetingscentra, Oostende - De Stad aan Zee
Het belang van een goede buur is tijdens deze coronaperiode meer dan ooit duidelijk geworden. Ter gelegenheid van ‘De Europese Dag van de Buren’ op 28 mei lanceren de ontmoetingscentra van Stad Oostende een oproep naar de Oostendenaars om hun buur in de bloemetjes te zetten.

De Europese Dag van de Buren wordt sinds 1999 telkens op de laatste vrijdag van mei georganiseerd. Normaal gezien vinden er dan gezellige buurtfeesten plaats om de sociale banden en wederzijds begrip te versterken. Door de coronamaatregelen is zo’n feest uiteraard niet mogelijk en werkten de ontmoetingscentra een alternatief uit.

Nomineer je buur

Zorg dragen voor je buren is belangrijk. Kleine gebaren maken een groot verschil, wat duidelijk bleek tijdens deze coronaperiode: een buur die een luisterend oor biedt, een buur die een klusje doet voor een ander of zich engageert in de wijk…

Ter gelegenheid van De Europese Dag van de Buren kunnen Oostendenaars vanaf vrijdag 28 mei tot en met woensdag 16 juni hun buur nomineren en in de bloemetjes zetten. Daarvoor moeten ze hun contactgegevens en die van de betreffende buur (naam, voornaam, adres en telefoonnummer) doorgeven via 059 43 52 34 of door te mailen naar ontmoeten@oostende.be samen met de reden waarom ze hun buur nomineren.

Tussen maandag 21 en vrijdag 25 juni zullen de ontmoetingscentra samen met de inzenders de genomineerde buren verrassen met een boeket bloemen.