Tommelein: “Ondernemers, op de Vlaamse regering hoeft u alvast niet te rekenen.”

Posted on Posted in Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018
Bart Tommelein
© Belga

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft het al weken uitgebreid over het competitiviteitspact tussen de federale en de Vlaamse regering om de concurrentiekracht van onze bedrijven te versterken. Peeters liet zelfs al weten dat zijn eisenbundel met de voorstellen van de Vlaamse regering al een tijdje klaar lag. Niets is echter minder waar. De Vlaamse regering is zelfs de enige gewestregering die haar voorstellen nog niet heeft overgemaakt. Waarom? Omdat ze intern nog ruzie maakt over het lijstje. Volgens fractievoorzitter Bart Tommelein (Open Vld) is dit een triest voorbeeld van de interne samenhang in de Vlaamse regering.

Tommelein: “Kris Peeters gaf al meer dan week geleden de indruk dat alleen de Vlaamse regering klaar was met haar huiswerk. Nu blijkt dat iedereen zijn huiswerk heeft ingediend, alleen de Vlaamse regering niet. Integendeel. De partijen in deze Vlaamse regering zijn het voor de zoveelste keer niet eens met elkaar, waardoor het wachten wordt op dit belangrijke competitiviteitspact. Kris Peeters lanceert grote engagementen in de pers, maar als puntje bij paaltje komt volgen zijn eigen regeringspartners hem niet eens. De minister-president had zijn tijd beter benut om Geert Bourgeois en Philippe Muyters te overtuigen van het belang van een competitiviteitspact. Wat de minister-president wou vermijden is realiteit geworden. Zijn collega’s zijn al volop in campagnemodus. Beleid voeren zit er blijkbaar niet meer in.

Nu blijkt dat N-VA op de rem gaat staan, roept bij Bart Tommelein de vraag op of het deze partij wel echt om een economisch relancebeleid te doen is? “Door het competitiviteistpact te boycotten bewijst de N-VA dat het belang van de economische heropleving en de concurrentiepositie van Vlaamse bedrijven helemaal geen prioriteit voor hen is. Waarschijnlijk zullen ze liever nog enkele maanden het land rondreizen om te zeggen wat er allemaal verkeerd loopt, dan met concrete oplossingen te komen“, aldus de verontwaardigde liberaal.

Uit interviews met de minister-president bleek dat hij een duidelijk signaal wou geven aan de ondernemers die investeren en werkgelegenheid creëren. “Het signaal kan niet duidelijker zijn. Beste ondernemers, op de Vlaamse regering hoeft u alvast niet te rekenen“, zo besluit Tommelein.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.