Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018

TOMMELEIN OP ZOMERSTAGE IN DE THUISZORG

Opticura
Opticura Thuisverpleging

Vlaams Volksvertegenwoordiger Bart Tommelein (Open Vld) neemt vandaag deel aan een zomerstage bij Opticura, een organisatie die kwalitatieve thuisverpleging aanbiedt langs de kuststreek. Tommelein zal enkele uren samen met een professionele verpleger zorgbehoevenden thuis bezoeken en de nodige zorg en ondersteuning aanbieden.

Tommelein: “De zorgsector vraagt terecht heel wat aandacht van het beleid. De toenemende vergrijzing brengt immers heel wat uitdagingen met zich mee. Zo zullen er binnen 2 jaar ongeveer 60.000 extra arbeidskrachten nodig zijn in de sector. De wachtlijsten voor een plaatsje in een woonzorgcentrum blijven bijzonder lang. Daarom ook dat thuiszorg op maat een belangrijk onderdeel is binnen het zorgaanbod.”

De liberale volksvertegenwoordiger wil echter in de praktijk ontdekken wat de noden en de uitdagingen zijn. “Als Oostends Eerste Schepen en als Parlementslid gaat mijn aandacht vooral uit naar een ander soort bevoegdheden zoals ruimtelijke ordening, digitalisering en media. Toch kom ik ook in contact met dossiers uit de welzijnssector. In die optiek vind ik het belangrijk om te weten hoe het er in de praktijk echt  aan toegaat. Daarom heb ik mij met overtuiging ingeschreven om een zomerstage bij thuiszorgdienst Opticura te volgen. Het is pas als je weet wat er op de werkvloer gebeurt dat je inzicht krijgt in de echte noden en uitdagingen“, aldus Bart Tommelein.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.