Tommelein vergroent wagenpark kabinet

Posted on Posted in Energie 2016 - 2018

Vlaams viceminister-president Bart Tommelein ruilt de laatste traditionele brandstofwagen op zijn kabinet in voor een volledig elektrische Nissan Leaf. Daarnaast werden er ook twee elektrische fietsen aangekocht voor het kabinet. “De overheid moet het goede voorbeeld geven. Korte verplaatsingen doen we te voet of met de fiets. Als we toch de auto nemen, is dat een milieuvriendelijk model”, aldus Tommelein.

Viceminister-president Bart Tommelein werkt volop verder aan de vergroening van het wagenpark van zijn kabinet. Nadat vorige maand een Volvo XC60 diesel plaatsmaakte voor een Volkswagen Passat plug in hybride, ruilt hij nu ook de laatste traditionele brandstofwagen (een BMW 1 diesel) in voor een volledig elektrische Nissan Leaf. De nieuwe wagen werd besteld via het raamcontract van de Vlaamse overheid. Daarnaast werden dit jaar ook twee elektrische fietsen aangeschaft op het kabinet, waarmee zowel de minister als verschillende kabinetsleden verplaatsingen binnen Brussel afleggen. Zo rijdt Bart Tommelein regelmatig met zijn elektrische fiets naar het Vlaams parlement.

“De overheid moet het goede voorbeeld geven. En ministers en hun medewerkers dus zeker en vast ook. Voor korte verplaatsingen proberen we de auto zoveel mogelijk¬†te vermijden. We gaan te voet of met de fiets. Als we toch de auto nemen, is dat sowieso een milieuvriendelijk model”, zegt viceminister-president Bart Tommelein.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.