Vlaanderen goed op weg om in 2018 begrotingsevenwicht te behalen

Posted on Posted in Financiën & Begroting 2016 - 2018

Het rapport van het monitoringcomité van oktober geeft aan dat Vlaanderen goed op weg is om voor 2018 een structureel begrotingsevenwicht te bereiken. Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein: “Verwacht wordt dat we net zoals in 2017 ook in 2018 een beperkt begrotingsoverschot zullen boeken.”

De Vlaamse regering had de ambitie om vanaf 2017 jaarlijks een begroting voor te leggen die structureel in evenwicht is. Vorig jaar klokte de Vlaamse begroting uiteindelijk af op een overschot van 470 miljoen euro. Volgens het rapport van het monitoringcomité van oktober is Vlaanderen goed op weg om ook in 2018 een begroting in evenwicht af te leveren. Momenteel ziet het er naar uit dat de begroting van 2018 een beperkt overschot van 33,2 miljoen euro zal hebben.

Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein: “De eerste indicaties van het monitoringcomité zien er positief uit. De begroting blijft structureel in evenwicht, er wordt zelfs een klein overschot verwacht. Dat terwijl we tijdens 2018, net als de voorgaande jaren van de legislatuur fors geïnvesteerd hebben. We houden dus woord.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.