Vanaf 1 november: minimale levering aardgas

Posted on Posted in Energie 2016 - 2018

Vanaf donderdag 1 november kunnen mensen die onvoldoende geld hebben om hun aardgasbudgetmeter op te laden, een minimum aardgaslevering aanvragen bij het OCMW van hun gemeente. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: “Nu de winter voor de deur staat mag niemand kou lijden. De minimum aardgaslevering garandeert ook huiselijke warmte voor wie in financiële nood zit.”

De maatregel is bedoeld voor mensen die geen geld hebben om hun aardgasbudgetmeter op te laden. Vanaf 1 november tot en met 31 maart 2019 kunnen zij elke halve maand bij het OCMW een minimum aardgaslevering vragen. Twee jaar geleden verlengde minister van Energie Bart Tommelein de toepassingsperiode met twee maanden: van 1 november tot en met 31 maart.

OCMW’s doen eerst een sociaal onderzoek om na te gaan of de hulpvraag van hun cliënt gegrond is. De hoogte van de tussenkomst verschilt naargelang het type woonst: een hoekhuis, een appartement of een vrijstaande woning. De netbeheerder draagt 70% van de kost, 30% kan het OCMW terugvragen aan de gebruiker.

“Als een gezin onmogelijk menswaardig de winter kan doorkomen, moeten we als maatschappij onze verantwoordelijkheid nemen”, besluit Bart Tommelein.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.