Vlaamse Regering gaat op zoek naar nieuwe uitbater voor verblijfscentrum Duin en zee in Oostende

Posted on Posted in In de pers, Vlaams Parlement

De Vlaamse regering gaat samen met de stad Oostende op zoek naar een nieuwe uitbater voor het verblijfscentrum Duin en zee in Oostende. Dat maakt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir bekend. Het personeel van de huidige uitbater vzw Groepsverblijven gaat met pensioen waardoor de vzw op 31 mei 2022 de boeken neerlegt. Toerisme Vlaanderen en Oostende zetten een nieuwe concessie in de markt in de zoektocht naar een nieuwe uitbater.

Op amper 50 meter van het strand van Oostende ligt het verblijfscentrum ‘Duin en Zee’. Een verblijfscentrum van Toerisme Vlaanderen dat naadloos overloopt in de duinen.

Het Openluchtcentrum beschikt over een uitgebreid speelterrein met speelinfrastructuur voor kleuters tot tieners en over een uitgebreid speelterrein met speelinfrastructuur voor kleuters tot tieners en daarnaast over een groot openbaar sportterrein. Op het domein is ook polyvalente binnen infrastructuur met o.a. een toneelzaal, feestzaal met bar, een kinderkeuken en diverse grote en kleine polyvalente lokalen.

“Duin en Zee beschikt over verschillende troeven om kinderen en jongeren de tijd van hun leven te bezorgen en vormt dus de ideale uitvalsbasis voor scholen op zeeklassen en jeugdverenigingen op kamp”, aldus Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir.

Sinds jaar en dag wordt ‘Duin en Zee’ uitgebaat door vzw Groepsverblijven. Maar door de pensionering van verschillende personeelsleden stopt de vzw eind mei van volgend jaar met de exploitatie waardoor de concessie opnieuw vrijkomt. Vanaf 1 juni 2022 zetten Toerisme Vlaanderen en de stad Oostende een nieuwe concessie in de markt.

“Dit verblijf trekt jaarlijks gemiddeld 11.000 bezoekers van jong tot minder jong”, zegt minister Demir. “Met de unieke ligging in de duinen en verschillende troeven in de hand om verenigingen en scholen te overtuigen van een bezoek, gaan we met veel enthousiasme op zoek naar een nieuwe uitbater om ook na mei 2022 bezoekers te kunnen ontvangen”, zegt minister Demir.

“Samen met Toerisme Vlaanderen gaan we op zoek naar een nieuwe uitbater van ‘Duin en Zee’. We zetten de concessie tijdig in de markt zodat we de kwaliteit van de uitbating in de toekomst kunnen verzekeren. Dit toegankelijk verblijfscentrum is als uitvalsbasis voor natuureducatie en -recreatie immers zeer belangrijk voor onze stad”, aldus burgemeester Bart Tommelein.

Dit najaar hoopt Toerisme Vlaanderen de plaatsingsprocedure klaar te hebben zodat de concessie op tijd klaar is om in de markt te worden gezet.