Welkomstmoment voor nieuwe Oostendenaars die zich voor en tijdens de pandemie in Oostende vestigden

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee, Samenleven

Voor nieuwe inwoners organiseert de Stad ontmoetingsmomenten in de verschillende Oostendse wijken. Wegens de coronapandemie kon Stad Oostende echter heel wat nieuwe Oostendenaars nog niet verwelkomen. Daarom wordt er voor hen een welkomstmoment georganiseerd in het Kursaal op zaterdag 8 oktober 2022.

Achter de schermen werkte Stad Oostende aan een nieuwe invulling van de welkomstavonden voor nieuwe inwoners. Voortaan trekt de Stad naar de verschillende wijken om er kennis te maken met nieuwe bewoners.

Groot welkomstmoment in het Kursaal

Door de coronapandemie kon de Stad voor heel wat nieuwe inwoners nog geen welkomstmoment organiseren. Daarom wordt er in het Kursaal op zaterdag 8 oktober 2022 een uniek ontmoetingsmoment georganiseerd voor deze nieuwe Oostendenaars.

Mensen die zich tussen 8 mei 2019 en 31 augustus 2021 in Oostende vestigden, krijgen binnenkort een persoonlijke uitnodiging in de bus. Aanwezigen kunnen in het Kursaal kennismaken met James (de stadsfiguur), de Burgemeester en Schepenen, de verschillende stadsdiensten en UiTpas. Ook de wijkpolitie zal aanwezig zijn.

Bezoekers ontvangen een welkomstpakket met een stadspin, allerlei informatie en een aantal kortingsbonnen. Verder kunnen mensen er kennis maken met andere, nieuwe Oostendenaars.

Burgemeester Bart Tommelein: “We vinden het heel belangrijk om de nieuwe inwoners in onze stad welkom te heten en hen te laten kennismaken met al onze troeven. Denk maar aan ons rijk cultureel aanbod of alles dat Oostende te bieden heeft op vlak van sport, jeugd, horeca, … De nieuwe inwoners leren meteen ook elkaar kennen, een win-win voor iedereen.”

Onthaalmoment in de wijk

Dit groot ontvangstmoment organiseert Stad Oostende dus naast de gebruikelijke welkomstavonden in de verschillende wijken. Het eerstvolgende onthaalmoment vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2022 in ontmoetingscentrum Ter Yde in Raversijde. Nadien volgen de resterende wijken:

  • 15 oktober 2022 in OC Schaperye ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
  • 22 oktober 2022 in OC De Schelpe
  • 3 december 2022 in OC ‘t Kasteeltje
  • 10 december 2022 in OC de Ballon ​