Wijkprikkels gaat opnieuw van start

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Participatie

Via het project Wijkprikkels bouwt Stad Oostende samen met Oostendenaars aan de stad. Vanaf vandaag kunnen Oostendenaars een voorstel indienen om hun wijk nog beter te maken.Met ‘Wijkprikkels’ biedt Stad Oostende haar inwoners de mogelijkheid om samen aan een stad te bouwen die elk individu maximale kansen geeft om deel te nemen aan het leven in de wijk. De Stad maakt hiervoor wijkbudgetten vrij. Alle inwoners en eigenaars van tweede verblijven van Oostende kunnen projecten voorstellen.

Met Wijkprikkels geven we Oostendenaars de kans om actief bij te dragen aan de bloei van hun eigen buurt. Door samen te werken aan creatieve projecten, versterken we niet alleen het sociale weefsel, maar geven we ook de publieke ruimte een nieuw leven.

Diverse projecten in alle wijken

Via Wijkprikkels werden er verschillende mooie projecten gerealiseerd. Zo plantte Daphne uit Mariakerke zo’n 850 bomen aan Astropolis, samen met 27 enthousiaste wijkbewoners. Op de Zeedijk werden dan weer grote picknickbanken geplaatst met schaakborden. Jonge en oude schaakliefhebbers kunnen zich volledig uitleven mét zicht op zee. In Stene kwamen er extra speeltoestellen voor honden en in het Westerkwartier plaatsten enkele jongeren van PROFO vzw gezellige gevelbankjes. Ook in andere wijken werd er al ijverig aan de slag gegaan met enkele ideeën. Een overzicht van alle gerealiseerde projecten is te vinden op www.oostende.be/wijkprikkels.

Lanceer een creatief idee om je wijk beter te maken

Stad Oostende nodigt alle inwoners uit om ideeën voor te stellen die Oostendse straten, buurten en wijken leefbaarder maken en inwoners samenbrengen. Dat kan ofwel als individu, als vereniging of met een groep bewoners. Concreet kunnen alle Oostendenaars vanaf 15 april tot en met 31 juli 2024 een projectvoorstel indienen via ons.oostende.be. Personen die het liever niet digitaal doen, kunnen hun idee indienen bij één van de ontmoetingscentra. Stad Oostende neemt daarna contact op met de indiener(s) voor meer info over de uitwerking. Voor meer vragen kunnen inwoners een mailtje sturen naar participatie@oostende.be.