Politie Oostende rolt lokale drugsbende op Twaalf personen gearresteerd

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Politie

Begin maart kon de politie van Oostende een drugsbende klissen die handelde in marihuana. Tijdens elf huiszoekingen, waarvan tien in Oostende en één in Jabbeke, konden tien personen gearresteerd worden. Vijf van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hun aanhouding bevestigde. Op vrijdag 15 maart konden in Sint-Agatha-Berchem nog eens twee mannen gearresteerd worden.

 

Tien arrestaties in Oostende

Het gaat om allemaal mannen tussen eind de twintig en begin de veertig jaar, die in Oostende verblijven.

Ze zijn gearresteerd naar aanleiding van verkoop, in- en uitvoer van verdovende middelen en wederrechtelijk bezit van verdovende middelen.

Tijdens de huiszoekingen werden meerdere zaken in beslag genomen: twee voertuigen, ongeveer 14 kilogram marihuana, 20 gram cocaïne, diverse gebruikershoeveelheden verdovende middelen en iets meer dan 68.000 euro cash.

 

“De lokale overlast van de Torhoutsesteenweg tussen het Mac Leodplein en Petit Paris was al langer gekend, geeft korpschef van PZ Oostende Philip Caestecker aan. Onze rechercheurs hebben in deze regio nu een volledig drugsnetwerk kunnen blootleggen en opdoeken, wat ervoor zorgt dat deze buurt terug een stukje veiliger is.”

 

De secties drugs en het FCU (financial crime unit) van de politiezone Oostende voerden een langdurig onderzoek waarbij de organisatie in kaart kon worden gebracht en waarbij de aanvoerlijn van marihuana werd afgesneden. Meerdere diensten en instanties hebben bij de tussenkomst bijstand geboden waardoor de operatie vlot en efficiënt kon verlopen. En dat leidde tot een nieuwe huiszoeking in Brussel.

Twee arrestaties in Sint-Agatha-Berchem

In een pand in Sint-Agatha-Berchem, werd op 15 maart, nog een huiszoeking gedaan. In dat pand, dat kon gelinkt worden aan de koerier die in Oostende werd gevat, kon de politie een professionele cannabisplantage aantreffen met 2105 cannabisplanten. Er lag ook voor 30 kilogram verpakte cannabis, klaar voor verkoop. Twee Albanese mannen konden gearresteerd worden. Beide verdachten werden tijdens het weekend voorgeleid bij de onderzoeksrechter.