Stad Oostende zoekt oude laptops of tablets

Posted on Posted in Communicatie, Oostende - De Stad aan Zee
Heb je nog ergens een oude laptop of tablet liggen die je niet meer gebruikt? Misschien kan je er een leerling uit het lager onderwijs mee helpen!

De Vlaamse regering besliste vorige week om laptops en tablets ter beschikking te stellen aan maatschappelijk kwetsbare gezinnen, in eerste instantie voor jongeren uit het secundair onderwijs. De organisatie Digital4Youth is aangeduid als coördinator voor het inzamelen, ontsmetten en verdelen van de elektronica bij de middelbare scholen.

Ook kwetsbare leerlingen uit het basisonderwijs kunnen laptops en tablets gebruiken, maar die vallen voorlopig uit de boot. Kinderen uit de lagere school krijgen eveneens schoolopdrachten via een digitaal platform van de school. Om ook deze jongeren te helpen, ging de Stad de voorbije week van start met de inzameling van computermateriaal.

Daarom doen we een warme oproep. Heb je een laptop of een tablet die

  • nog perfect functioneert,
  • niet ouder is dan 5 jaar,
  • draait op het besturingssysteem Windows 8 (of hoger)?

Neem dan contact op met kristel.pylyser@oostende.be die je verdere inlichtingen zal geven voor het afgeven van het apparaat. Alles gebeurt met respect voor de hygiëne- en afstandsregels.